Masina la schimb

Home / Masina la schimb

Masina de inlocuire pe durata reparatiei platita de asigurarea RCA a vinovatului

 

Accident in trafic? Cum obtii gratuit o masina provizorie

Accidentele in trafic nu sunt un subiect usor de abordat, pentru ca nimeni nu vrea sa treaca printr-o astfel de experienta. Totusi, mai devreme sau mai tarziu, s-ar putea sa te confrunti cu o bara sparta, o usa zgariata, o oglinda rupta sau alte probleme. In situatiile in care esti lovit in trafic, este important sa stii ca poti beneficia de o masina provizorie, complet gratuit, apeland la Farway Rent a Car. Iata mai multe detalii.

Nu multi soferi stiu asta, dar, daca ai fost lovit in trafic, cat timp masina ta este la reparat, poti folosi o masina de inchiriat, iar cheltuielile sunt suportate de polita RCA a vinovatului.

Aceasta masura este in vigoare inca din 2016, dar putini oameni au apelat la ea, pentru ca nu a fost promovata suficient. Farway Rent a Car isi propune sa ii ajute pe soferi sa isi cunoasca drepturile mai bine, pentru a se bucura de confortul unei masini chiar si cand propriile autoturisme sunt la reparat.

Iata cum obtii gratuit o masina de inlocuire, daca ai fost lovit in trafic

In primul rand, orice sofer este obligat sa aiba asigurarea de raspundere civila auto (RCA). Daca ai fost lovit in trafic, polita de asigurare a vinovatului trebuie sa iti acorde despagubiri sub forma inlocuirii masinii avariate. Firma de asigurare este obligata, prin Legea nr. 132/2017 care stipuleaza ca asiguratorul RCA trebuie sa repare prejudiciile „reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a vehiculului, pe baza optiunii persoanei prejudiciate”.

Tu, in calitate de sofer pagubit poti beneficia de o masina de inlocuire in 3 pasi, astfel:

  1. Deschide dosarul de dauna la asigurator. In urma deschiderii dosarului de dauna vei primi o nota de constatare;
  2. Progameaza interventia in service. Cu nota de conatatare mergi la unitatea service ce va efectua reparatia masinii, stabileste impreuna cu service-ul data inceperii repratiei si solicita devizul de repatarii;
  3. Trimite firmei de inchirieri auto documentele necesare: copie dupa nota de constatare, talon auto vinovat, copie RCA vinovat, copie buletin + permis vinovat, acte politie/amiabila  si devizul de la service pentru a calcula numarul de zile de inchiriere de care beneficiezi GRATIS.

Poti folosi masina inchiriata pe perioada in care autoturismul avariat nu mai poate fi folosit, de la momentul efectuarii constatarii avariilor sau introducerii vehiculului in reparatie in limita numarului de zile calculat conform deviz reparatie.